Ron Massink spreekt op congres 'Safe and Open Higher Education - The Dutch Approach'


Om Integrale Veiligheid bij bestuurders in het hoger onderwijs te promoten heeft IV-HO het congres 'Safe and Open Higher Education- The Dutch Approach' georganiseerd in Rotterdam op 20 juni 2016.

Minister van OCW Jet Bussemaker, Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb, Prof.dr. Ira Helsloot (Radbout Universiteit) en Ron Massink (TU Delft) waren de keynote speakers op deze dag.

Tijdens dit EU-geassocieerde congres kregen bestuurders inzicht in de Nederlandse aanpak om veiligheid en openheid te combineren. Het unieke van deze aanpak is de integrale benadering.

Instellingen werkten daarbij samen op de thema's zorgwekkend gedrag, cybersecurity, crisismanagement, privacy en integriteit.

Als 'founding father' Integrale Veiligheid in het Hoger Onderwijs heeft Ron Massink gesproken over zijn passie de wereld een stukje veiliger te maken. 
Artikel Facto-3-2016 'Omgaan met agressie'


Voor het artikel in de Facto 3 van maart 2016 zijn Frans Visser en Lies Thuring op bezoek gegaan bij Rob Pustjens, directeur van De Agressietrainers.

Het was een interessant gesprek met als insteek 'omgaan met agressie begint bij jezelf'.

Download het artikel hier
Artikel NVVK 'Integrale Veiligheid vraagt participatie'.


Voor het vakblad van veiligheidsprofessionals NVVK info werd Ron Massink geïnterviewd over Integrale Veiligheid op de universiteit.

Download hier het artikel
Diploma MIHR uitreiking TU Delft


Op 24 april 2015 was bij de TU Delft de diploma uitreiking van de eerste vier studenten van de Master Management of Integrated Hazard Risk.

Lies Thuring was een van de afgestudeerden, die haar diploma in ontvangst mocht nemen. De vier afgestudeerde masters zijn de eerste MIHR managers zowel nationaal als internationaal.

In haar speech verwoordde Lies de toegevoegde waarde van de MIHR manager als volgt:" Organisaties worden steeds groter en complexer. Op deelgebieden van veiligheid wordt al veel gedaan door kundige mensen, echter door de gefragmenteerde benadering ontbreekt vaak het overzicht. Door deze studie heb ik geleerd om vanuit de diverse invalshoeken en met een helicopterview te kijken naar de diverse veiligheidsonderwerpen en de toepassingen ervan. Door deze integrale aanpak komt voor een organisatie overzicht en grip op de veiligheidsdomeinen en dat in een steeds complexere omgeving.

Ik ben er van overtuigd dat de Manager Integrale Veiligheid hierdoor een toegevoegde waarde heeft voor alle organisaties. Deze toegevoegde waarde zullen wij, als eerste afgestudeerde MIHR managers moeten gaan uitdragen".

 
Ron Massink duovoorzitter GvRM


Januari 2015

Ron Massink is samen met Thinka Bor-Reijinga duovoorzitter geworden van het Genootschap voor RisicoManagement.

Het bestuur van het GvRM bestaat uit:

Voorzitters:           Ron Massink en Thinka Bor-Reijinga
Vice-voorzitter:     Chris Ravensbergen
Penningmeester:   Nick Helgers
Secretaris:            Lourens van der Linden
Bestuurslid:          Frank Sanders
Bestuurslid:          Arie de Wild
Studenten ronden de Master of Integrated Hazard Risk bij de TU Delft af.


Vier studenten van de Masteropleiding Management of Integrated Hazard Risk hebben hun studie afgerond op 15 december 2014. Lies Thuring van Lindyn Integrale Veiligheid en Risicomanagement was ook een van de afgestudeerden.

Deze opleiding is ontwikkeld door Triple-S-Management BV en de pilot die in 2012 gestart is, werd in samenwerking met de TU Delft gedaan.

In het blad Security Management nummer 01/02 wordt uitgelegd wat deze Master opleiding inhoudt. Download het PDF  hier 
Ron Massink is VBN-er van de maand september 2014.


Download hier (PDF) het artikel in het managementblad Beveiliging, waarin Ron Massink vertelt over de inrichting van de veiligheid bij de TU Delft.
Advisory contribution to the SIPC ERP program Sohar, Oman.


On 18 december 2013 the Plan of Approach for the Emergency Response Upgrade Program for the Sohar Industrial Port is signed. In this program Ron Massink is the supervisor and mentor for the students René Knol (Port of Rotterdam) and Lies Thuring (Lindyn BV). They will be in Sohar from 18 January till 25 January 2014. 

For more information, please click here.

 
Actueel


Risicomanagement is vooruit kijken. Lindyn BV houdt voortdurend de markt in de gaten om daar haar en uw voordeel mee te doen.


Archief


Bekijk ons uitgebreide archief


Samenwerking


Sinds 2009 zijn wij betrokken bij het ontwikkelen van de Master Integrated Hazard Risk (MIHR) en de Hogere Integrale Veiligheidskunde (HIVK).

Deze opleidingen zijn in de markt gezet in samenwerking met de partners van Triple-S-Management.

Voor meer informatie klik hier: Triple-S-Management

 

Sinds 2016 zijn wij een nauwe samenwerking aangegaan met Visser & Van de Ven Security Management. Zij onderscheiden zich door onafhankelijk advies en zijn niet gebonden aan leveranciers. Zij kiezen voor een bedrijfsgeïntegreerde aanpak.

Voor meer informatie klik hier: Visser & Van de Ven Security Management